sunnudagur, febrúar 01, 2009

Govern d'esquerres


Al Partit de la Independencia islandes, ja no li queda més que esperar el castig de la població a les properes eleccions del 25 d'abril. A partir d'avui, el partit amb majúscules, el que ostentava el poder impúdicament des de 1946 ha estat relegat a una posició secundaria. Les esquerres s'han fet amb el control d'un país quebrat i concursat que navega a la deriva. L'únic punt de referencia d'aquest sense sentit polític i economic, sembla que avui dia és entrar en el grup de la Unió Europea (hi ha molts que creuen que entrar a formar part d'aquesta, sol.lucionaria tots els problemes endemics d'Islandia).
El pacte d'esquerres (l'esquerra verda i el partit social democrata), té un punt massa feble en aquest govern de 88 dies. Aquest és la presencia del cancer polític islandes del partit dels liberals (framsoknaflokurinn). Aquest partit que ha anat sempre de la maneta de qui tenia el poder (per poder ser majoria), un cop més ha jugat a la puta i a la ramoneta (és a dir, parar les decissions importants, només per sortir davant les cameres i no dir res). Aquests (de tendencia ultradretana), han aparegut en les darreres hores dient que ells també havien de dir la seva en el nou govern de transició. Han bloquejat el canvi durant un parell de dies, només per reivindicar que es fes el que ells volien (val a dir que és el segon partit menys votat). Finalment, com era d'esperar, han dit que no farien res. Aquests quan estaven en el poder, van ser el artífex de les destrosses ambientals que té Islandia, a banda d'altres escandols...aquest és un país on hi ha molta corrupció deguda a les relacions endogamiques.

En fi, tenim un govern d'esquerres i per primera vegada una Primera Ministre dona. Tot i que la premsa nacional no sols destaca aixo, sino que és la primera Primera Ministre lesbiana (com si la seva condició sexual ens donés algun tipus d'informació sobre la seva forma de treballar). Fel.licitats pel nou govern (encara que sigui de temporada)!

0 Comments:

Skrifa ummæli

<< Home